Aanschaf voorwaarden

Omdat ik het beste wil voor mijn kittens zijn er een aantal voorwaarden voor het reserveren en aanschaffen van een kitten bij Essentials:

  • Een kitten zal alleen beschikbaar zijn voor goede eigenaars die het dier een goede verzorging kunnen bieden, zowel op financieel als medisch gebied en in de vorm van voldoende aandacht en liefde.
  • Ik zoek voor mijn kleintjes graag lieve mensen uit waarbij ze hun hele leven kunnen blijven, echte liefhebbers dus. Kittenbezoek is verplicht om kennis met elkaar en de kittens te maken.
    Bovendien behoudt ik mij het recht voor om eventuele nieuwe eigenaars waar ik geen goed gevoel bij heb te weigeren. Een goede match tussen nieuwe eigenaars en het kitten is een voorwaarde voor hun toekomstig geluk en welzijn, dat staat bij mij altijd voorop.
  • Daarnaast stel ik als eis dat het kitten niet los buiten mag lopen, er zijn teveel gevaren waar ze aan blootgesteld kunnen worden. Als het kitten u lief is, beschermt u het door ze een veilige binnenomgeving te bieden of nog liever, een afgeschermd balkon of afgezette tuin waar ze veilig van de buitenlucht kunnen genieten.
  • Het heeft mijn grote voorkeur om een kitten te plaatsen bij mensen die al een kat hebben of van plan zijn om er op korte termijn een tweede bij te nemen. Een Brits Korthaar (zoals elke kat) heeft gezelschap nodig en zeker als u een full-time baan heeft, is het goed dat de katten zich met elkaar kunnen vermaken en niet te veel alleen in huis zijn.
  • De kittens mogen pas verhuizen op een leeftijd van 14 weken zodat ze de beste start in hun leven krijgen en goed gesocialiseerd naar hun nieuwe huis gaan. Een kitten zal dit huis verlaten met een uitgebreid leuk kittenpakket, stamboom, Europees dierenpaspoort, een maand gratis huisdierverzekering en heeft dan twee keer een inenting gehad, is gechipt en is ontwormd.
    Het kitten wordt altijd door mij persoonlijk naar zijn nieuwe thuis gebracht.
  • Tot slot werk ik met een koopcontract. De prijs van een kitten bedraagt €800,00 exclusief castratie. Katers en poesjes die bij mij gekocht zijn mogen niet zonder toestemming van mij ingezet worden voor de fok. Alle katertjes en poesjes zullen dan ook gecastreerd en gesteriliseerd overgedragen worden. Het koopcontract is bij ondertekening bindend.

Nadat het kitten verhuisd is hoor ik graag van u hoe het met het kitten in zijn nieuwe omgeving gaat. Uiteraard is het zeer gewenst als u ook later af en toe iets van u laat horen, zo nu en dan een foto ontvangen van het kitten blijft voor mij ook altijd leuk. Ik probeer al mijn kittens na hun verhuizing nog een keer te bezoeken.

Mocht het om één of andere reden na verloop van tijd toch niet goed gaan met het uitgezochte kitten, wordt ik daar graag van op de hoogte gebracht zodat we samen kunnen zoeken naar de beste oplossing voor de kat. Bij vragen, van welke aard dan ook, zal ik altijd beschikbaar blijven en proberen u van voldoende advies te voorzien.

Uitleg reserveringsprocedure:

OPTIE:
Een optie wil zeggen dat er interesse is voor dit kitten, een optie is niet bindend. Het is altijd mogelijk dat er een andere koper interesse toont, maar degene die als eerste interesse toont en mijn eerste goedkeuring heeft, krijgt altijd voorrang. Een optie duurt totdat het eerste huisbezoek is geweest. (meestal als de kittens 6 weken oud zijn) Daarna dient de keuze te worden gemaakt voor een reservering ofwel wordt er afgezien van het kitten.

GERESERVEERD:
Pas als het huisbezoek is geweest en de wederzijdse klik er is, is het kitten gereserveerd en kan er geen andere koper voor dit kitten komen. 

Het kitten is pas definitief voorzien van een nieuwe eigenaar als het koopcontract is getekend en het volledige aankoopbedrag is voldaan, bij de overdracht van het kitten.